Wat is een MXF bestand? Hoe speel je dat af? Hoe krijg ik een MXF op TV? Kan ik een videobestand converteren naar MXF voor uitzending? Vragen die wij veel krijgen.

Een MXF staat voor ‘Material Exchange Format’ en is een open ‘container’ of ‘wrapper’ formaat, bedacht voor uitwisseling van audiovisueel materiaal met bijbehorende data en metadata. Een MXF afspelen kan het makkelijkste met VLC, een gratis videospeler die je hier kunt downloaden. VLC is te krijgen voor Windows, Mac, iOS, Android en meer.

Hoe krijg ik een MXF op TV? Veel software biedt de optie om een MXF bestand te maken van je montage of videobestand. Denk bijvoorbeeld aan Adobe Media Encoder. Let op dat je voldoet aan de technische eisen van de TV zender in kwestie.

Hulp nodig? Wij leveren vrijwel dagelijks commercials / MXF bestanden aan zenders wereldwijd. Lees hier meer of bel ons voor advies op 085 2736380, stuur even een appje naar onze WhatsApp, stuur een mailtje naar info@editcompany.nl of  Plan hier direct een telefonische afspraak in.