'Als ik er zelf kippenvel van krijg, dan klopt het’

Kirsten en Maarten, eigenaren van Editcompany, vertellen over het proces waarin zij van ruwe videobeelden een krachtig verhaal maken. Een video die mensen beweegt.
Bekijk het interview

Diensten met een Dutch angle

We zijn betrokken en eigenzinnige vakmensen. We bieden je een eerlijke en directe benadering om tot de essentie van je verhaal te komen. Wanneer wij kippenvel krijgen zit ons werk erop. Jouw verhaal, onze persoonlijke ‘Dutch angle’.
Maak een belafspraak
Productie & filmen
Van researchen, het schrijven van scripts tot het verzorgen van een soepel lopende draaidag; wij nemen alles uit handen. Zo ook het schieten van de scenes met hoge kwaliteit camera’s, microfoons en belichting – in een studio of op locatie.
Post-productie
We vinden de essentie van je verhaal en zetten deze kracht bij met beeld en geluid. Met motion design voegen we 2D of 3D animaties en andere visuele effecten toe. We maximaliseren de impact en triggeren emoties met mooie muziek en krachtige voice-overs.
Media management
Je kunt het proces online inzien en volgen, feedback geven en documenten delen. We leveren de video in ieder gewenst formaat, uiteraard conform de juiste kleur- en geluidsstandaarden.

Onze studio

In onze volledig uitgeruste studio in Utrecht hebben we alles in huis om jouw verhaal naar buiten te brengen en een blijvende impact te maken. De studio telt drie complete edit-sets, inclusief software zoals Final Cut Pro, Adobe CC en Cinema 4d. Ook beschikken we over een geluidsstudio om voiceovers op te nemen. Onze eigen serverruimte en cloud-based workflow stelt ons in staat de krachten te bundelen en maakt gezamenlijke (remote) videobewerking tot een eenvoudig en plezierig proces.

Opleidingen

De toekomst zal door de jeugd worden verteld. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid kennis en tools door te geven. Hoewel we niet langer functioneren als een opleidingsbedrijf, blijft onze passie voor het ondersteunen van de volgende generatie voortduren. We horen altijd graag van nieuwsgierige en ambitieuze individuen die een verschil willen maken. Neem contact op om je ambities te delen en te ontdekken hoe je impact kunt maken.

Editcompany is in 1996 opgericht. Bekijk onze historie, die zich uitstrekt over meer dan twintig jaar, en leer over onze expertise in videostorytelling.

Onze klanten

Het team van Editcompany snapt het gewoon. Ze begrijpen de gevoeligheden van onze missie en onze doelstellingen. Ze creëren consistent kwaliteitswerk waar we trots op zijn. En steeds wanneer je denkt dat het niet beter kan, bewijzen zij hun meerwaarde. Ik beveel ze zonder voorbehoud aan.

Mary Lynn Lalonde
Global Brand Engagement Manager,
UNICEF

Ik werk al jaren samen met Editcompany. Omdat we meestal zeer krappe deadlines en zeer strenge regels en voorschriften hebben, hebben we een partner nodig die flexibel is, accuraat en pragmatisch werkt en bereid is om altijd een stapje extra te zetten. Met zowel Maarten als Kirsten leveren we elk project altijd naar ieders tevredenheid op. Ik hoop nog vele jaren met hen te kunnen samenwerken.

Fràncis de Zwart
Manager Creative Services,
The Walt Disney Company Benelux

Een ontzettend prettige partner om mee samen te werken. Geen opdracht te last-minute en altijd bereid om, ook op creatief vlak, mee te denken. Zeer professioneel en in staat de complexe problematiek waar wij ons hard voor maken in beeld te vatten.

Eva van der Zee
Fondsenwerver Direct Dialogue,
Greenpeace Nederland

We werken zo’n 15 jaar met Editcompany samen en zij zijn onze meest vertrouwde partner. Zij kennen ons, begrijpen ons, en weten doorgaans precies wat we nodig hebben, wat de communicatie erg makkelijk en effectief maakt. Ze zijn snel en professioneel, en ook enorm leuk (wat zeker belangrijk is). We raden Editcompany graag aan! Een geweldige club met geweldige vakmensen!

Michael Brandt
Eigenaar,
Brandt Investments B.V.

Het is geweldig om jullie aan het werk te zien. Dit is storytelling op zijn best. Jullie kijken naar ruw materiaal en vinden daar de schoonheid in.

Harriet Dwyer
Emergency Engagement,
UNICEF

Ik werk met veel plezier samen met Editcompany, het is een geweldig bedrijf dat uitzonderlijk servicegericht is. Ze werken snel, accuraat en onafhankelijk. Ze nemen ons veel werk uit handen. We hebben partners zoals zij nodig!

Doret van der Sloot
Eigenaar,
Creative Care Company

Het is fenomenaal om het verschil te zien tussen het ruwe materiaal dat we aanleverden en de gepolijste video’s die het team heeft gemaakt. Editcompany heeft niet alleen de video’s gemonteerd maar ook animaties toegevoegd en ons geholpen de scripts te verbeteren. De flexibiliteit, snelle respons en bereidheid om altijd mee te denken en nét dat stapje extra te doen, maakten het werken met Editcompany een waar genoegen.

Marcel Vonk
iqClock
/ Institute of Physics, Universiteit van Amsterdam
Wij werken voor toonaangevende, internationale merken. Het is niet aan ons om hun video’s te delen op deze website. Als je ons werk wil zien en ervaren, nodigen we je graag uit in onze studio. Bereid je voor op kippenvel…
Plan een belafspraak

Onze partners

In de loop der jaren hebben we samengewerkt met ongelooflijke filmmakers die ons helpen jouw verhaal met impact te presenteren. De beste prestaties worden tenslotte geleverd door een team, bestaande uit betrokken en creatieve professionals. We zijn er trots op om je voor te stellen aan een aantal van onze partners.
Daphny Muriloff
Uitvoerend producent

Ik werk al ruim 10 jaar met veel plezier samen met Editcompany. Hoe uitdagend een idee ook mag zijn – inhoudelijk, qua timing of techniek, ze hebben altijd een oplossing. Hun expertise op het gebied van content voor fondsenwerving maakt hen een uniek bedrijf.

Franck Veerhuis
Audio technicus, sound design

Er is een goede reden dat ik sinds 1995 met Editcompany werk. Het is geweldig om audio of voiceovers te doen voor producties die met grote zorg zijn gemaakt. Kirsten en Maarten zijn verantwoordelijk voor het hele proces voor de klant, van idee tot uitzending, dus ze zijn erg betrokken bij het product dat ze maken.

JP Geersing
Audio technicus, sound design, audio restauratie, voiceover

De mensen van Editcompany zijn het type creatieve professionals waarmee je wilt samenwerken. Zij begrijpen als geen ander dat beeld en geluid optimaal met elkaar verweven moeten zijn om een krachtig verhaal te creëren. Wij zijn er trots op dat wij het geluid voor de producties van Editcompany kunnen leveren!

Rob Patmore
Freelance regisseur en producent voor o.a. UNICEF, Greenpeace en IFAW

Kirsten en Maarten begrijpen de nuances en finesses van filmproductie. Nuances die het verschil maken tussen een video die gewoon functioneel is of die de harten van mensen echt opent. In de non-profit sector kan dit het verschil betekenen tussen financieel falen en succes.

Robert M. Berger NSC
Director of photography

Editcompany zal er alles aan doen om een draaidag aangenaam en succesvol te maken. Tijdens de opnames is er altijd een goede sfeer en ruimte om te improviseren wat de film naar een hoger niveau tilt. Hun weloverwogen en heldere keuzes tijdens het filmen geven vertrouwen en zorgen voor impactvolle resultaten.